Prevodi Tolkuvanje Proekti Nastani

Oбезбедуваме многу повеќе од самите зборови. Ние обезбедуваме техничко разбирање, значење и прецизност.

Со толкувањето од Конгресен Сервисен Центар суштинската комуникација во текот на вашиот настан се одвива непречено.

КСЦ спроведува и проекти што се финансирани од страна на Европската унија, Светската банка, ООН, ДФИД, итн.

Ние ви нудиме помош во сите фази од проектот, од неговото зачнување до самата завршница

 

Работни места

Конгресен сервисен центар претставува репер помеѓу друштвата за превод за квалитет и за постојаните стремежи за постигнување извонредни резултати. Како резултат на нашиот брз раст, ние постојано бараме стручни преведувачи и толкувачи за сите јазични парови што сакаат да се приклучат на нашиот тим. Доколку сте заинтересирани за соработка, ве молиме испратете ни ја вашата кратка биографија на:
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. за Скопје
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. за Белград
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. за Сараево

 

Стажирање

Конгресен сервисен центар нуди програми за стажирање за апсолвентите од катедрите за странски јазици на македонските универзитети.
Програмата ги опфаќа следниве аспекти:

  • Вовед во најкористените алатки за компјутерски потпомогнат превод (CAT);
  • Практична работа на писмени преводи;
  • Оценување на сите извршени преводи;
  • Издавање потврда за стажирање;

Програмата за стажирање е со траење од две недели, со можност за продолжување уште две недели и идно вработување. Со оглед на тоа што веќе имаме потпишано службен договор со Универзитетот Св.Кирил и Методиј, ги повикуваме и студентите од сите останати приватни универзитети што изучуваат јазици да ни се придружат.

+