Prevodi Tolkuvanje Proekti Nastani

Oбезбедуваме многу повеќе од самите зборови. Ние обезбедуваме техничко разбирање, значење и прецизност.

Со толкувањето од Конгресен Сервисен Центар суштинската комуникација во текот на вашиот настан се одвива непречено.

КСЦ спроведува и проекти што се финансирани од страна на Европската унија, Светската банка, ООН, ДФИД, итн.

Ние ви нудиме помош во сите фази од проектот, од неговото зачнување до самата завршница

 1. Непознат – Епот за Гилгамеш
 2. Непознат – Беовулф
 3. Жозеф Бедие – Роман за Тристан и Изолда
 4. Волтер – Кандид; Задиг
 5. Жан-Жак Русо – Нова Елојза (ТОМ 1 )
 6. Жан-Жак Русо – Нова Елојза (ТОМ 2 )
 7. Виктор Иго – Богородичната црква во Париз
 8. Виктор Иго – Клетници (ТОМ 1)
 9. Виктор Иго – Клетници (ТОМ 2)
 10. Виктор Иго – Клетници (ТОМ3)
 11. Виктор Иго – Клетници (ТОМ 4)
 12. Георг Бихнер – Драми
 13. Волт Витмен – Стракови трева
 14. Хенри Џејмс – Амбасадори
 15. Вирџиника Вулф – Сопствена соба; Три гвинеи
 16. Јуџин О' Нил – Драми
 17. Френсис Скот Фичџералд – Големиот Гедсби
 18. Вилијам Фокнер – Врева и бес
 19. Ежен Јонеско – Драми
 20. Опатот Право – Манон Леско
 21. Готхолд Лесинг – Емилија Галоти
 22. Нацуме Сосеки – Кокоро
 23. Казуо Ишигуро – Не оставај ме никогаш
 24. Жан-Пол Сартр – Зборови
 25. Езоп – Басни
 26. Чарлс Дикенс – Дејвид Коперфилд (ТОМ1)
 27. Чарлс Дикенс – Дејвид Коперфилд (ТОМ2)
 28. Пјер Абелар – Историја на мојте несреќи
 29. Лоренс Стерн – Тристрам Шенди (ТОМ 1)
 30. Лоренс Стерн – Тристрам Шенди (ТОМ 2)
 31. Лоренс Стерн – Сентиментално патување
 32. Џемс Џојс – Портрет на уметникот во младоста
 33. Уеда Акинари – Угецу Моногатари
 34. Реј Бредбери – Марсовски хроники
 35. Дејвид малуф – Сеќавање на Вавилон
 36. Вилијам Шекспир – Сонети
 37. Вилијам Шекспир – Хамлет; Ромео и Јулија; Бура
 38. Вилијам Шекспир – Магбет; Отело; Кралот Лир
 39. Браќата Грим – Бајки
 40. Рабидранат Тагоре – Поезија
 41. Франц Верфел – Бледосин женски ракопис
 42. Џон Милтон – Загубениот рај
 43. Џон Максвел Куци – Чекајки ги варварите
+