Prevodi Tolkuvanje Proekti Nastani

Oбезбедуваме многу повеќе од самите зборови. Ние обезбедуваме техничко разбирање, значење и прецизност.

Со толкувањето од Конгресен Сервисен Центар суштинската комуникација во текот на вашиот настан се одвива непречено.

КСЦ спроведува и проекти што се финансирани од страна на Европската унија, Светската банка, ООН, ДФИД, итн.

Ние ви нудиме помош во сите фази од проектот, од неговото зачнување до самата завршница

КСЦ се гордее со фактот што веќе има воспоставено широка мрежа од клиенти и партнери, како од земјите во регионот, така и во меѓународни рамки.

Меѓународни

 • Делегација на Европската комисија во Република Македонија
 • CECOFORMA, Белгија
 • ETF – Европска фондација за обука
 • Проекти на ЕАР во Македонија (CARDS, Твининг)
 • Проекти на DFID во Македонија
 • Проекти на Phare во Македонија
 • Проекти на GIZ во Македонија
 • Проект на УСАИД за пристапување на Република Македонија во СТО
 • Светска банка
 • УНДП
 • УНИФЕМ
 • IOM – Меѓународна организација за миграција
 • NDI – Национален демократски институт
 • Амбасада на Соединетите Американски Држави во Македонија
 • PricewaterhouseCoopers
 • Движење за мир, разоружување и слобода
 • Меѓународен центар за креирање политики за миграција
 • Seavus
 • Тојота
 • Порше
 • Ramboll, Данска
 • Giesecke & Devrient, Германија
 • Olympus Македонија
 • Ернст& Јанг
 • Wrigley
 • Beiersdorf
 • Caterpillar
 • Schenker Logistics
 • ABA CEELI
 • GOPA Consulting
 • Fridrich Nauman
 • WFD - Westminster Foundation for Democracy
 • Швајцарска амбасада во Р. Македонија

Владини

 • Влада на Република Македонија
 • Собрание на Република Македонија
 • Секретаријат за европски прашања
 • Министерство за образование
 • Министерство за култура
 • Министерство за финансии
 • Министерство за правда
 • Министерство за економија
 • Министерство за локална самоуправа
 • Министерство за надворешни работи
 • Министерство за внатрешни работи
 • Министерство за транспорт и врски
 • Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство
 • Агенција за државни службеници
 • ДЗЛП – Дирекција за заштита на личните податоци
 • АППРМ – Агенција за поддршка на претприемништвото
 • Регулаторна комисија за енергетика
 • Монополска управа
 • Фонд за пензиско и инвалидско осигурување
 • Државен завод за статистика
 • Агенција за храна и ветеринарство
 • Завод за домување
 • Управа за јавни приходи
 • Завод за заштита на спомениците на Македонија

Водечки македонски друштва и здруженија

 • Македонски телекомуникации
 • ЕВН
 • T-Mobile Македонија
 • Стопанска комора на Република Македонија
 • Македонско здружение на економски правници
 • Сојуз на стопански комори на Македонија
 • Македонски центар за меѓународна соработка (МЦМС)
 • Институт Отворено Општество Македонија
 • Организација на потрошувачите на Македонија
 • НВО МОСТ
 • Здружение на судиите
 • Евро Партнер Консалтинг
 • Ад вербум
 • Струшки вечери на поезијата
 • Кинотека на Македонија
 • Локален еколошки акциски план (ЛЕАП)
 • Конрад Скопје
 • Камб
 • Б2 Консалтинг
 • ПроМедиа
 • Челинџ
 • Арт Улица
 • Публицис
 • Еуролинија
 • Семос компјутери
 • Стопанска банка
 • Офис Травел
 • Њу Момент
 • Pharmacare
 • Холидеј Ин Хотел
 • Литиум рекордс
 • Унико
 • Ивеко
 • Овејшн маркетинг агенција
 • Електролаб
 • Берин
 • Бовин
 • Vrabotuvanje.com
 • Лингвиста
 • Мултилингва
 • Сензор
 • МакИнвест
 • Макромед
 • Тутунски комбинат - Скопје
 • СИМ Консалтинг
 • Македонска консалтинг група
 • Дајнерс – Македонија
 • Адвокатска канцеларија Колемишевски
 • Имика
 • Биропроект

+