Prevodi Tolkuvanje Proekti Nastani

Oбезбедуваме многу повеќе од самите зборови. Ние обезбедуваме техничко разбирање, значење и прецизност.

Со толкувањето од Конгресен Сервисен Центар суштинската комуникација во текот на вашиот настан се одвива непречено.

КСЦ спроведува и проекти што се финансирани од страна на Европската унија, Светската банка, ООН, ДФИД, итн.

Ние ви нудиме помош во сите фази од проектот, од неговото зачнување до самата завршница

  • 2010 – КСЦ го спроведе проектот "Превод и лектура на 130 тома од македонската книжевност на англиски јазик"
  • 2010 – Официјален изведувач на работите за сите настани на ETF во Србија
  • 9 мај 2007 – КСЦ ја координираше организацијата на прославата на Денот на Европа во Битола, Македонија
  • 2006 - Официјален организатор на „Академијата Св. Сава", Белград, Србија
  • 2005 - Превод на првиот дел од законодавството на ЕУ - Acquis Communitaire во Србија, од англиски на српски јазик
  • 2003 - 2004 ЕУ Проект "Услуги за превод и организација на настани – Обука на ЕУ за државните службеници во Србија – Црна Гора"
  • 13-15 ноември 2002 - КСЦ обезбеди персонал за поддршка и толкување за Економскиот форум на ЦЕИ во Скопје, Македонија
  • Август 2002 - КСЦ ја координираше целосната организација на реномираната меѓународна манифестација, Струшки вечери на поезијата, во Струга, Македонија
+